РИОСВ – Бургас ще положи първа копка по проект „Подобряване на водния режим и управление на сукцесионните процеси във влажни зони с международно значение „Комплекс Ропотамо“, „Местност Пода“ и „Езеро Вая”


За 28.06.2023 г. от 10:30 часа е насрочена официалната церемония за полагането на символичната „Първа копка“ по проект: „Подобряване на водния режим и управление на сукцесионните процеси във влажни зони с международно значение „Комплекс Ропотамо“, „Местност Пода“ и „Езеро Вая” - изпълняван от Регионална дирекция по околна среда и водите - Бургас

Проектът се финансира по Оперативна програма Околна среда 2014-2020 г., чрез Европейски фонд за регионално развитие на Европейския съюз и национално съфинансиране от Държавния бюджет на Република България.

Стойността на строително-монтажните работи за обект: Подобряване на водния режим и ограничаване на сукцесионните процеси в Рамсарско място „Езеро Вая“, чрез рехабилитация на връзката между Черно море и езеро Вая посредством укрепване на южния бряг на отточния канал“ е 641 910, 96 лева без ДДС. Изпълнител е „ХИДРОИНЖЕНЕРИНГ БУРГАС“ ДЗЗД като, строително-монтажните работи следва да приключат до 30.09.2023 г.

Регионална инспекция по околна среда и водите – Бургас, кани гражданите на церемонията, на която ще се състои на строителната площадка в гр. Бургас, ул. „Спортна“ до клуба на гребците.

 

Проектът се съ-финансира от чрез Европейски фонд за регионално развитие на Европейския съюз, държавния бюджет на Република България, чрез оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.”