Експерти от РИОСВ участваха в тържество, посветено на пролетта и водата


Експерти от РИОСВ – Бургас бяха гости на празничната програма, посветена на Световния ден на водата – 22 март, и настъпващата пролет.

Децата от група  „Моряче“  в ДГ „Звездица Зорница“ поздравиха своите гости със стихове, песни и танци. Експертите от своя страна разказаха на децата за значението на водата и колко е важно да опазваме всяка капка от нея, тъй като е жизнено необходима за нашия живот. Тържеството приключи с подаръци за всеки един от малчуганите.

Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март с цел привличане на вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й. Темата през 2019 г. е „Вода за всички!”, а чрез мотото на кампанията „Всеки е важен!“ се акцентира, че правото на достъп до вода е основно човешко право и никой не трябва да бъде забравен в осигуряването на свободен и лесен достъп до питейна вода, без опасност от замърсяване. Днес милиарди хора по света все още са лишени от достъп до питейна вода и ежедневно се борят за своето оцеляване и развитие.