Литературен конкурс "Мими Праматарова"


Темата на тазгодишния литературен конкурс за есе е „Климатът се променя. Променят ли се хората?“. Той се провежда за дванайста поредна година за Националните награди за природозащита в името на Мими Праматарова. Организатори са Националният доверителен екофонд в партньорство с Фондация „Екологичен форум плюс“ и Национален парк „Рила“. Инициативата е утвърдена от Управителния съвет на Фонда като една от програмите насочена към стимулиране на творчеството, посветено на природозащитата в различни области.

В конкурса могат да участват ученици от средните училища, родени през периода 1 януари 2000 – 31 декември 2002 г. Подробна информация можете да намерите в поканата за кандидатстване.  

 

Крайният срок за изпращане на проектите е 05.05.2018 г.
Наградатите ще се обявят на 05.06.2018 г.

От 1996 г. до края на живота си Мими Праматарова е първият директор на Национален парк „Рила”. Тя ръководи изграждането на институцията, екипа, както и създаването и приемането на първия План за управление на парка. Стреми се към прилагане на най-съвременните принципи на природозащитата и модели за управление на защитените територии. Тя истински и в дълбочина разбира и прилага принципа за широко участие при управление на парка.